Melding discriminatie

Discriminatie is het ongelijk behandelen van mensen op basis van persoonlijke kenmerken die er niet toe doen, en het is een ernstige inbreuk op onze vrijheden. Hebt u het gevoel dat u gediscrimineerd bent? Of bent u getuige van discriminatie? Dan is het melden zeker van belang.

Door melding te doen van discriminatie kan er in veel gevallen daadwerkelijk iets aan gedaan worden. Als u in de gemeente Hof van Twente woont kunt u terecht bij Artikel 1 Overijssel.

Wordt u gediscrimineerd op het werk, door uw buren, in een winkel, op school of bij het zoeken naar een woning? Komt u vanwege uw handicap niet in aanmerking voor een leidinggevende functie, of komt u vanwege uw afkomst de discotheek niet in? De medewerkers van Artikel 1 Overijssel luisteren naar uw verhaal en ondernemen actie als u dat wilt. Artikel 1 Overijssel biedt deskundige hulp, en vanzelfsprekend behandelen zij uw klacht strikt vertrouwelijk. Bovendien is de hulp gratis.

Artikel 1 Overijssel is een onafhankelijke organisatie, die door Overijsselse gemeenten is aangewezen als antidiscriminatievoorziening voor hun inwoners. Naast klachtenonderzoek en cliƫntbegeleiding geven zij trainingen, informatie en advies aan organisaties en bedrijven over het voorkomen en bestrijden van discriminatie en over het praktisch vormgeven van diversiteitsbeleid. Artikel 1 Overijssel is aangesloten bij de landelijke vereniging van antidiscriminatie-voorzieningen LBA.

U kunt een klacht melden via het klachtenformulier op de website www.artikel1overijssel.nl, telefonisch via 0900-2 354 354 of door een e-mail te sturen naar info@artikel1overijssel.nl. U kunt ook een afspraak maken en langskomen:

Artikel 1 Overijssel, Benninkburg 97-99, 7511 MC Enschede.
Tel. 053-430 22 99 / 0900-2354 354.

www.artikel1overijssel.nl

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/zorg-werk-en-inkomen/melding-discriminatie.html