Oudere arbeidsongeschikte werklozen

Bent u op of na uw 50e jaar werkloos geworden en loopt uw WW-uitkering af? Dan kunt u in aanmerking komen voor een IOAW-uitkering. Dit is een inkomensvoorziening voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers. Voordat u de uitkering aanvraagt, moet u er alles aan hebben gedaan om algemeen aanvaard werk te vinden. Als dat niet gelukt is, kan de gemeente u helpen. 

Voorwaarden

U komt in aanmerking voor een IOAW-uitkering als u onvoldoende inkomen heeft om van te leven. Voor de IOAW telt het inkomen van uw partner ook mee. Het inkomen van kinderen telt niet mee. Meer informatie over de voorwaarden vind u op de website over voorwaarden IOAW van de Rijksoverheid.

Hoogte inkomen

De IOAW vult het totale inkomen van u en uw eventuele partner aan tot bijstandsniveau. De gemeente bepaalt of u een IOAW-uitkering krijgt. De landelijke normbedragen voor een IOAW uitkering vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Informatie en aanvragen

Het indienen van een aanvraag voor bijstandsuitkering doet u met een DigiD inlogcode digitaal bij het UWV via de website www.werk.nl. Voor vragen, meer informatie of advies kunt u contact opnemen met de klantenservice van het UWV op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0900 – 9294. Nadat u de IOAW aanvraag hebt ingediend nodigt de gemeente u uit voor een intakegesprek.

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/zorg-werk-en-inkomen/werk-en-uitkering/bijstandsuitkering/oudere-arbeidsongeschikte-werklozen/