Zelfstandig wonen en leven

Heeft u ondersteuning nodig om uw huishouden te doen, uw sociaal leven vorm te geven of om op pad te gaan? Samen met u zoeken we naar de beste oplossing.

Persoonlijk gesprek

Heeft u problemen met zelfstandig wonen of meedoen in de maatschappij? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek bekijken we samen met u welke ondersteuning u nodig heeft op bijvoorbeeld het gebied van wonen en huishouden en sociale contacten. Wat is er nodig om uw probleem op te lossen? Wat kunt u zelf en wat uw kan uw omgeving daarbij doen? Vervolgens kijken we welke voorzieningen u kunnen helpen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de maaltijdservice, een maatjesproject of een rolstoelpool.

Is er zorg op maat nodig, dan verlenen we die. Hieronder vindt u een lijst met voorzieningen die kunnen worden verstrekt. 

WMO

Deze voorzieningen vallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De Wmo regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen en mee kunt blijven doen aan de maatschappij.

Melding doen

Heeft u ondersteuning nodig met zelfstandig wonen en leven?

Dan kunt u met een DigiD inlogcode een digitaal meldformulier indienen. U kunt ook een PDF meldformulier invullen. Het ingevulde formulier kunt u mailen naar info@hofvantwente.nl of opsturen naar Gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor. Na ontvangst van het formulier nemen wij contact met u op. 

Geef uw reactie over deze pagina

https://www.hofvantwente.nl/zorg-werk-en-inkomen/zelfstandig-wonen-en-leven.html