Scholen in Hof van Twente

Basisscholen

In de lijst met overzicht van de scholen in Hof van Twente (zie hieronder) zijn alle scholen op een rijtje gezet. Hier staan ook de adressen en de websites van de scholen vermeld.

Zo kunt u zich als ouders oriënteren voor u een school kiest.  We raden u aan om uw kind, wanneer het volgend schooljaar 4 jaar wordt, vóór april bij de school aan te melden. 

Middelbare scholen

In Hof van Twente zijn twee middelbare scholen gevestigd:

  1. De Waerdenborch in Goor is een openbare scholengemeenschap met een zeer breed onderwijsaanbod voor vmbo BK, mavo GT, mavo TL, havo, atheneum en gymnasium.
    De Waerdenborch heeft twee vestigingen. In Holten is de hoofdvestiging (1700 leerlingen) en in Goor (400 leerlingen) de  tweede vestiging. De Waerdenborch is gevestigd aan de Gruttostraat.
  2. Het Twickel College biedt onderwijs voor atheneum, havo en vmbo onder bes tuur van Scholengroep Carmel Hengelo. Er zijn 3 Twickel locaties: in Hengelo, Borne en Delden. De locatie in Delden is een onderbouwlocatie met ongeveer 180 leerlingen en een team van ongeveer 20 docenten en onderwijsondersteunend personeel. Het Twickel College Delden biedt atheneum, havo en vmbo-onderwijs voor leerjaar 1 en 2. Daarna vervolgen de leerlingen hun opleiding op één van de andere scholen van Scholengroep Carmel Hengelo.

Scholen in Hof van Twente