Verkiezingen Europees Parlement 2024

Op donderdag 6 juni 2024 waren de Europese verkiezingen. Op deze pagina vindt u de uitslagen van deze verkiezingen.

Het Centraal Stembureau heeft gevraagd om de uitslag in gemeente Hof van Twente nader te onderzoeken. De uitslag is onderzocht tijdens een nieuwe zitting van het gemeentelijk stembureau (GSB). Tijdens deze zitting is de uitslag aangepast. Voor de stembureaus waar de uitslag is aangepast, is een extra document gepubliceerd. In deze documenten ziet u alleen de cijfers die veranderd zijn. Om de nieuwe uitslag te zien, moet u zowel de originele uitslag als de aanpassingen bekijken.

Nieuwe zitting GSB:

 

Aangepaste voorlopige uitslag

 

De aangepaste processen-verbaal van de stembureaus (model N 10-1):

 

Digitale bestanden

 

Hier staan de uitslagen van de Europees Parlementsverkiezing in gemeente Hof van Twente. Er is in onze gemeente decentraal geteld. Dit betekent dat op donderdagavond in het stemlokaal de stemmen geteld zijn. De volgende dag zijn deze uitslagen gecontroleerd door het gemeentelijk stembureau (GSB). Als er reden voor is, wordt een stembureau nog eens geteld en de uitslag aangepast. Daarna wordt de uitslag voor de hele gemeente berekend.

Voor de stembureaus waar de uitslag is aangepast, is een extra document gepubliceerd. In deze documenten ziet u alleen de cijfers die veranderd zijn tijdens de eerste zitting van het GSB. Om de nieuwe uitslag te zien, moet u zowel de originele uitslag als de aanpassingen bekijken.

Ziet u een fout in de uitslag van een stembureau of in de uitslag van de hele gemeente? Meld dit dan voor maandag 17 juni 11.00 uur via de website van de Kiesraad aan het Centraal Stembureau. Dan kan de fout onderzocht worden.
 

Samenvatting voorlopige uitslag

 

De processen-verbaal van de stembureaus (model N 10-1):

Donderdag 6 juni 2024:

 

Het proces-verbaal van het gemeentelijk stembureau (model Na 31-1):

 

Verslag controleprotocol GSB:

 

Digitale bestanden