Veilig mailen met de gemeente

Voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie per mail gebruikt de gemeente Hof van Twente het programma ZIVVER. Dit programma versleutelt e-mailberichten met vertrouwelijke inhoud, zoals een burgerservicenummer of andere privacygevoelige of vertrouwelijke gegevens. Alleen de verzender en de ontvanger kunnen dan de informatie in de mail lezen. 

Een e-mail – die veilig via ZIVVER is verstuurd – opent u door op de link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. Eventueel moet u hier ook nog een toegangscode of sms-code invoeren. Het is niet nodig dat u zelf een account aanmaakt. Mogelijk zal een medewerker u om een 06-nummer vragen. Dit is namelijk de veiligste manier van beveiligd mailen.

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. Daarom krijgt u een code per sms toegestuurd. U vult deze code in, nadat u eerst op 'Klik voor bericht' en daarna op 'Sms sturen' heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen.

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een toegangscode. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. U vult deze code in, nadat u op ‘Klik voor bericht’ heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen.

U leest het bericht op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat rechtstreeks vanuit deze pagina. Onder het ontvangen bericht kunt u gelijk een bericht typen om te reageren. U verzendt uw reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer hier weer een reactie op komt, ontvangt u een bericht via e-mail. Als u reageert, pas het onderwerp van het bericht dan niet aan. Zo komt uw reactie op de juiste plek en bij de juiste medewerker terecht.

Wilt u zelf privacygevoelige of vertrouwelijke gegevens beveiligd naar de gemeente mailen dat kan natuurlijk ook. Maak daarvoor gebruik van de Conversatie-starter van ZIVVER. U kunt de beveiligde mail sturen naar een contactpersoon bij de gemeente.

Maar ook als u geen specifieke persoon bij de gemeente kent en wel een gesprek wil beginnen kunt u gebruik maken van deze mogelijkheid. Start hier met het maken van een veilig bericht.