Gehandicaptenparkeerplaats

Individuele gehandicaptenparkeerplaatsen zijn parkeerplaatsen bij de eigen woning. De gemeente heeft in de Beleidsregel individuele gehandicaptenparkeerplaats de voorwaarden vastgelegd wanneer iemand mogelijk recht heeft op zo’n individuele GPP. Er zijn 2 soorten gehandicaptenparkeerplaatsen (GPP). Algemene GPP’s gebruikt worden door alle bestuurders die in het bezit zijn van een gehandicaptenparkeerkaart. Deze parkeerplaatsen zijn ingericht bij allerlei openbare voorzieningen.

De individuele gehandicaptenparkeerplaats wordt door de gemeente voorzien van een verkeersbord met het kenteken van uw auto. Als het nodig is, brengen we ook een markering aan. Deze parkeerplaats mag dan alleen gebruikt worden voor het parkeren van úw auto. Als andere automobilisten hun auto op uw parkeerplaats zetten, krijgen ze daarvoor mogelijk een bekeuring.

De algemene gehandicaptenparkeerplaatsen zijn voorzien van een P met daaronder een rolstoel-symbool. 

Als u voldoet aan de volgende voorwaarden dan komt u in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerplaats:

  • U bezit een geldig rijbewijs en een eigen vervoermiddel op meer dan 2 wielen;
  • Het is niet mogelijk op het eigen perceel van de woning te parkeren en dit kunt u ook niet op een eenvoudige wijze (laten) realiseren;
  • De verkeersveiligheid mag door het aanleggen van de plaats niet in het gedrang komen;
  • Er moet voldoende parkeergelegenheid voor de overige bewoners zijn.

Wilt u een melding doen voor een gehandicaptenparkeerplaats? Dat kan op de volgende manieren: Met een DigiD inlogcode dient u een digitaal meldformulier in.

U kunt ook een PDF meldformulier invullen. Het ingevulde formulier kunt u mailen naar info@hofvantwente.nl of opsturen naar Gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor. Na ontvangst van het formulier nemen wij contact met u op.

Voor meer informatie of voor het vragen van hulp kunt u ons bellen. Ons telefoonnummer is: 0547 – 858585.’

Het aanvraagformulier kunt u hier downloaden.