Hoe kunt u helpen?

Bij de gemeente komen vragen binnen van inwoners en ondernemers die iets willen betekenen voor de inwoners van Oekraïne. Hieronder volgen voorbeelden van lokale, regionale en landelijke verenigingen die uw hulp goed kunnen gebruiken. Deze lijst wordt uitgebreid naarmate er meer informatie bekend is.

 

Vereniging Hof van Twente-Kiev-Pechersk

De Vereniging Hof van Twente-Kiev-Pechersk heeft al dertig jaar een vriendschapsband met Kiev. In die periode hebben ze acties opgezet voor kinderen uit Tsjernobyl en bieden ze financiële steun aan de kinderafdeling van het ziekenhuis in Kiev. Ook verschillende muzikale en culturele uitwisselingen hebben plaatsgevonden. De Vereniging zet zich nu met man en macht in voor vluchtelingen uit Oekraïne. 

Doneren

U kunt helpen door geld te doneren. Dit kan door een bedrag over te maken op IBAN nummer NL 50 RABO 0156.2841.97 ten name van de Vereniging Hof van Twente – Kiev-Pechersk. De vereniging is een zogenaamde ANBI-instelling en bekend onder RSIN: 806252789.

Heeft u vragen over het hulpaanbod of wilt u op een andere manier helpen? 

Neem dan contact op via het e-mailadres van de vereniging: secretaris@hofvantwente-kiev.nl. 

Naast lokale initiatieven zetten regionale en landelijke organisaties zich ook in voor vluchtelingen uit Oekraïne. Hieronder volgen enkele voorbeelden. Deze lijst wordt na verloop van tijd aangevuld.

Let op: Inmiddels heeft organisatie NUTwente het plaatsen van Oekraïense vluchtelingen overgenomen van de Vereniging Hof van Twente-Kiev Pechersk. Zij zijn er voor nieuwe en bestaande gastgezinnen. Meer informatie vindt u op: www.nutwente.nl 

Regionaal

  • Particulieren in Twente die hun huis beschikbaar willen stellen voor opvang, kunnen zich melden bij Noaberschap Ukraine-Twente op www.nutwente.nl

Landelijk

Spullen doneren voor vluchtelingen

Ook in Hof van Twente worden Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Als er spullen benodigd zijn om de opvanglocaties te voorzien van een goede inrichting zullen wij hier een oproep voor doen. Houdt hiervoor onze social media en lokale nieuwssites in de gaten. 
 

Huisvesting

Het is belangrijk dat inwoners uit Oekraïne veilig kunnen verblijven in Nederland. Wilt u zelf ook mensen opvangen? Meld u zich dan aan bij Noaberschap Ukraine-Twente op www.nutwente.nl

Vereniging Hof van Twente – Kiev-Pechersk

Naast financiële ondersteuning zijn ook andere vormen van hulp hard nodig. Heeft u vragen over het hulpaanbod of wilt u op een andere manier helpen? Neem dan contact op via het e-mailadres van de vereniging: secretaris@hofvantwente-kiev.nl

Ook kunt u bijdragen door u aan te melden bij een vrijwilligersnetwerk. Hieronder volgt een lijst van stichtingen die uw hulp kunnen gebruiken. Zij zoeken vrijwilligers voor de organisatie van alle lopende projecten rondom Oekraïne.