Gerrit Meutstege: nieuwe erfcoach Hof van Twente

Wist u dat u als erfeigenaar gebruik kunt maken van een erfcoach die bij u langskomt om in gesprek te gaan over de uitdagingen en mogelijkheden van uw erf of (boeren)bedrijf? Vitale erven, en daarmee een vitaal buitengebied, zijn belangrijk voor onze gemeente. Of het nu gaat over het verkrijgen van subsidies, omgaan met ruimtelijke vraagstukken of bevorderen van biodiversiteit, wij denken graag met u mee. Sinds februari is erfcoach Gerrit Meutstege, de opvolger van Hendry van Ittersum, uw gesprekspartner. 

Wat doet een erfcoach?

Gerrit Meutstege, biedt als erfcoach, onafhankelijke begeleiding aan erfeigenaren. Heeft u vragen over de toekomst van uw erf, de veranderingen op het platteland of andere maatschappelijke opgaven waar u als ondernemer op het platteland voorstaat, de erfcoach staat voor u klaar en denkt graag met u mee. 

Gespreksonderwerpen aan de keukentafel

Onderwerpen die ter sprake komen zijn bijvoorbeeld het ontwikkelen van nieuwe functies, de bedrijfsontwikkeling, ruimtelijke vraagstukken, biodiversiteit en energie. Ook financiën, bedrijfsbeëindiging of -overname en zorg kunnen aan bod komen. Een erfcoach ondersteunt erfeigenaren om inzicht te krijgen in de mogelijkheden, maar is vooral een onafhankelijke gesprekspartner.

Subsidie asbestdaken gemeente en 'asbest eraf, zon erop' 

Veel erfeigenaren worden geconfronteerd met asbestdaken die niet meer verzekerd kunnen worden. Erfcoach Gerrit Meutstege helpt in dit soort situaties bij het opstellen van een toekomstplan voor uw erf en ondersteunt bij de subsidieaanvragen. Tijdens het gesprek ontdekt de erfeigenaar welke subsidies beschikbaar zijn. Zoals de subsidie van de gemeente die in het buitengebied € 2,25 per vierkante meter biedt voor het verwijderen van deze daken. Alleen dit jaar is daarbovenop nog de provinciale subsidie ‘asbest eraf, zon erop’ beschikbaar met een subsidiebedrag tussen de € 1.000,- en € 5.000,- per locatie. 

Met welke vragen kunt u bij een erfcoach terecht?

  • Is mijn bedrijf klaar voor de uitdagingen die de (nabije) toekomst brengt? Hoe krijg ik daar meer grip op? 
  • In de oude koestal willen wij een naschoolse opvang starten. Waar moeten we rekening mee houden?
  • Wij knappen een oude boerderij op tot woonhuis en willen het erf goed inpassen in het landschap. Hoe doen we dat?
  • Waar moet ik allemaal aan denken als ik overweeg te stoppen met mijn melkveebedrijf?
  • Welke subsidies zijn er om asbest op mijn dak te vervangen door zonnepanelen?

Heeft u soortgelijke of andere vragen? Neem contact op met Gerrit Meutstege, via: 06 51 37 25 88 of info@stawel.nl

Bekijk extra info