Toerisme

Hof van Twente: Gastvrij Genieten

Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor, Hengevelde en Markelo vormen samen Hof van Twente, een gemeente waar het prachtig wonen, werken en recreëren is. De Hof ligt gunstig aan de A1, de spoorlijn Zutphen-Hengelo en het Twentekanaal. 

Kastelen

Waar vind je zeven kastelen zo compact bij elkaar als in de Hof? De tuinen van de landgoederen zijn opengesteld voor het publiek. Eeuwenoude tuinarchitectuur worden erin weerspiegeld. Bezoek bijvoorbeeld de tuinen van kasteel Twickel bij Delden, bij kasteel Weldam in Markelo of die van Kasteel Warmelo in Diepenheim. 

Op en top natuur

Qua natuur biedt de Hof uitersten: van het gecultiveerde parklandschap van Twickel tot en met de vrije natuur op De Borkeld, Markelo. De beste manier om alles goed te bekijken is de Hof in te trekken via een van de vele wandel-, fiets- of ruiterroutes. 

Kunst en cultuur

Er zijn weinig gebieden in Nederland waar zoveel oog is voor kunst en cultuur en waar oud en nieuw zo harmonieus samengaan. Het beste voorbeeld daarvan is te vinden in Diepenheim, ook wel de broedplaats genoemd voor kunstenaars en theatermakers, met het eerste Nederlandse Drawing Centre. Struin ook eens door het historische centrum van het charmante vestingstadje Delden met de ontelbare monumenten. En als je nog tijd over hebt, bezoek dan één van de molens of musea. 

Proef heerlijk Hof van Twente

De Hof, een gebied om de klok rond te smullen. Vette asperges, verfijnde chocola, pasta en brood van spelt. Maar geniet ook van een prachtig glas Twentse rosé. Topwijn komt van Wijngaard Hof van Twente die al vaak (inter)nationaal bekroond werd. Tip: bezoek op de eerste zaterdag van de maand de Streekmarkt Twente in Delden. 

Evenementen

In Hof van Twente worden jaarlijks vele evenementen georganiseerd. Kijk in de agenda op www.visithofvantwente.nl.  

Actieve recreatie

Met een uitgebreid routenetwerk biedt Hof van Twente volop mogelijkheden om te wandelen, te fietsen, paard te rijden of met de mountainbike eropuit te gaan. Goed gespreide horecagelegenheden met overnachtingsmogelijkheden bieden de juiste Twentse gastvrijheid! 

Laat je inspireren: www.visithofvantwente.nl

Onze missie voor 2030

Hoffelijkheid 2.0: Gedreven, innovatief en ontzettend gastvrij “ 2030: Het zit in ons om bescheiden te zijn. We werken hard en zijn gedreven. Hebben oog voor elkaar en onze leefomgeving. Genieten van ons prachtige landschap en rijke cultuur(historie). En zijn altijd op zoek naar creatieve oplossingen. Dit is wie we zijn en wat we doen: gedreven, innovatief en ontzettend gastvrij “ 

Dit laat zich vertalen naar een ambitie voor 2030 die past bij onze gemeente: "We zijn ambitieus en leggen de lat hoog. Niet door te kiezen voor meer, maar door te kiezen voor beter. We zetten in op een vrijetijdseconomie die jaarrond zorgt voor levendigheid. We blinken uit in ons culturele aanbod. Genieten van activiteiten in de natuur. En zetten de landgoederen en kastelen verder in de spotlights. Kortom, we willen hetgeen wat we hebben nog beter (beleefbaar) maken. We staan open voor nieuw onderscheidend aanbod. Daarvoor geldt dat onze eigen inwoners symbool staan voor de bezoekers die we willen trekken. We maken ons hard om onze eigen (regio)inwoner beter te bedienen. Dit maakt ons ook aantrekkelijk voor bezoekers van verder weg. We richten ons expliciet op de Millennials (met jonge kinderen). Gaan voor kwaliteit en kleinschaligheid. En bedienen nog beter dan nu de actieve natuur- & cultuurliefhebber. Nieuw aanbod laten we aansluiten bij de leefstijlen van eigen inwoners: de inzicht- en stijlzoekers. Met alles wat we doen, dragen we bij aan het geluk en de vitaliteit van inwoners, bezoekers en ondernemers. Niet alleen voor vandaag, maar ook voor toekomstige generaties."