Praat mee over de Omgevingsvisie

Samen werken we aan de omgevingsvisie

De gemeente Hof van Twente werkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie is een nieuw toekomstbeeld voor de inrichting van de gemeente. Een omgevingsvisie gaat over huizen en bedrijfsgebouwen, wegen en fietspaden, water, bodem, landschappen, natuur en cultureel erfgoed, maar ook over het slim verbinden met sociale onderwerpen, zoals gezondheid en noaberschap. Over het stimuleren van nieuwe initiatieven, over het behouden en versterken van onze kwaliteiten en over de verschillende bijzonderheden van onze kernen.  Iedere gemeente maakt zo’n visie, ook Hof van Twente. Hof van Twente maakt de omgevingsvisie samen met de inwoners. 

Uitkomsten vragenlijst zomer 2022

In juni en juli 2022 kon u als inwoner, gedurende drie weken, een vragenlijst invullen over de omgevingsvisie. Uit alle kernen en buurtschappen hebben ruim 310 inwoners (uit alle leeftijdscategorieën) de moeite genomen om dat te doen. U gaf ons waardevolle input mee voor het vervolg. Graag nemen we u mee in de belangrijkste uitkomsten van deze ingevulde vragenlijsten.

Klik hier om de uitkomsten van de vragenlijst te lezen
Klik hier om de infographic te bekijken

Peilingen

Met de informatie die we afgelopen zomer hebben opgehaald en waarin u als inwoner kon aangeven wat belangrijk is voor Hof van Twente, gaan nu professionals aan het werk! In de omgevingsvisie komen straks heel veel onderwerpen te staan. En natuurlijk hebben we in het verleden al heel veel dromen en ambities voor onze gemeente opgeschreven. Over wonen, welzijn, zorg, duurzaamheid, landelijk gebied, ondernemen en noem maar op. Al dat ‘beleid’ wordt bekeken en samen met de eerdere vragenlijst en korte nieuwe peilingen, wordt zo langzaam aan een eerste opzet van de visie geschreven.

Dit najaar gaan we met organisaties en instellingen in gesprek die zich inzetten voor de samenleving van Hof van Twente. Wat zien zij? Wat kunnen zij bijdragen? In januari buigt de gemeenteraad zich dan over de eerste schets van de omgevingsvisie. Blijf voor nu alvast meedoen door onze peilingen in te vullen. De eerste peiling staat inmiddels op de website van de Omgevingsvisie Hof van Twente.

Hoe verder?

Met deze uitkomsten gaan we de verdieping in, door op bezoek te gaan bij de inwoners in onze kernen en buurtschappen. Want één van de belangrijkste conclusies uit deze eerste vragenlijst is: onze kernen en buurtschappen hebben ieder hun eigen unieke eigenschappen en die wilt u graag bewaren. In februari en maart gaan we op bezoek op verschillende plaatsen in de kernen en het buitengebied van Hof van Twente. Wanneer en waar? Dat laten we zo snel mogelijk weten! De precieze data en locaties verschijnen t.z.t. op de website van de Omgevingsvisie Hof van Twente