Praat mee over de Omgevingsvisie

Samen werken we aan de omgevingsvisie.

De gemeente Hof van Twente werkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie is een nieuw toekomstbeeld voor de inrichting van de gemeente. Een omgevingsvisie gaat over huizen en bedrijfsgebouwen, wegen en fietspaden, water, bodem, landschappen, natuur en cultureel erfgoed, maar ook over het slim verbinden met sociale onderwerpen, zoals gezondheid en noaberschap. Over het stimuleren van nieuwe initiatieven, over het behouden en versterken van onze kwaliteiten en over de verschillende bijzonderheden van onze kernen.  Iedere gemeente maakt zo’n visie, ook Hof van Twente. Hof van Twente maakt de omgevingsvisie samen met de inwoners. 

In juni en juli 2022 kon u als inwoner, gedurende drie weken, een vragenlijst invullen over de omgevingsvisie. Uit alle kernen en buurtschappen hebben ruim 310 inwoners (uit alle leeftijdscategorieën) de moeite genomen om dat te doen. U gaf ons waardevolle input mee voor het vervolg. Graag nemen we u mee in de belangrijkste uitkomsten van deze ingevulde vragenlijsten.

Lees hieronder de uitkomsten van het eerste deel van het onderzoek en bekijk de infographic.

Wilt u alsnog uw reactie geven op deze onderzoeksuitkomsten? Dat kan via: https://omgevingsvisie.hofvantwente.nl/

Uitkomsten

Klik hier om de uitkomsten van de vragenlijst te lezen. 
Klik hier om de infographic te bekijken.

Hoe verder?

Met deze uitkomsten gaan we de verdieping in, door op bezoek te gaan bij de inwoners in onze kernen en buurtschappen. Want één van de belangrijkste conclusies uit deze eerste vragenlijst is: onze kernen en buurtschappen hebben ieder hun eigen unieke eigenschappen en die wilt u graag bewaren. Kijk voor de precieze data en locaties van de bijeenkomsten t.z.t. op: https://omgevingsvisie.hofvantwente.nl/. Wij zullen de data en locaties ook bekend maken in ons Hofnieuws, dat wekelijks is te vinden in het Hofweekblad en via onze social media.