Veilig mailen met de gemeente

Veilig mailen met de gemeente Hof van Twente

Voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie per mail gebruikt de gemeente Hof van Twente het programma ZIVVER. Dit programma versleutelt e-mailberichten met vertrouwelijke inhoud, zoals een burgerservicenummer of andere privacygevoelige of vertrouwelijke gegevens. Alleen de verzender en de ontvanger kunnen dan de informatie in de mail lezen.

Wat merkt u van het gebruik van ZIVVER?

Een e-mail – die veilig via ZIVVER is verstuurd – opent u door op de link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. Eventueel moet u hier ook nog een toegangscode of sms-code invoeren. Het is niet nodig dat u zelf een account aanmaakt. Mogelijk zal een medewerker u om een 06-nummer vragen. Dit is namelijk de veiligste manier van beveiligd mailen.

Bericht openen met een sms-code

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. Daarom krijgt u een code per sms toegestuurd. U vult deze code in, nadat u eerst op 'Klik voor bericht' en daarna op 'Sms sturen' heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen.

Bericht openen met een toegangscode

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een toegangscode. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. U vult deze code in, nadat u op ‘Klik voor bericht’ heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen.

Reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd

U leest het bericht op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat rechtstreeks vanuit deze pagina. Onder het ontvangen bericht kunt u gelijk een bericht typen om te reageren. U verzendt uw reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer hier weer een reactie op komt, ontvangt u een bericht via e-mail. Als u reageert, pas het onderwerp van het bericht dan niet aan. Zo komt uw reactie op de juiste plek en bij de juiste medewerker terecht.

Meer informatie Op de website van ZIVVER staan verschillende filmpjes voor meer informatie. Hoe ontvangt u een veilig bericht met SMS-beveiliging? Hoe ontvangt u een veilig bericht met toegangscode?

Wilt u zelf beveiligd mailen naar de gemeente?

Wilt u zelf privacygevoelige of vertrouwelijke gegevens beveiligd naar de gemeente mailen dat kan natuurlijk ook. Maak daarvoor gebruik van de Conversatie-starter van ZIVVER. U kunt de beveiligde mail sturen naar een contactpersoon bij de gemeente.

Maar ook als u geen specifieke persoon bij de gemeente kent en wel een gesprek wil beginnen kunt u gebruik maken van deze mogelijkheid. Start veilig bericht