Energietoeslag

Vorig jaar zijn de prijzen voor gas en stroom (energie) flink omhoog gegaan. Hierdoor zijn veel mensen al in de problemen gekomen of krijgen ze nog problemen met de betaling van gas en stroom. Daarom heeft ieder huishouden (alleenstaande of gezin) met een laag inkomen éénmalig een energietoeslag 2022 kunnen ontvangen. De regeling energietoeslag 2022 is beëindigd. Aanvragen energietoeslag 2022 kunnen niet meer worden ingediend.

Wilt u weten wat er nog meer mogelijk is bij een laag inkomen? Klik dan hier voor een overzicht van regelingen bij een laag inkomen.

Update juli 2023

De regering moet een besluit nemen over de Energietoeslag 2023. Dat duurt langer dan we hadden verwacht. We kunnen daarom nu nog niets zeggen over de energietoeslag 2023. En wanneer we die kunnen betalen. Eerder dit jaar lieten wij u weten dat de regering rond de zomer een besluit zou nemen over de energietoeslag 2023. We hoopten op juni.

Later

De wet voor de energietoeslag 2023 is nog steeds niet naar de Tweede en Eerste Kamer gestuurd. Pas als de wet is vastgesteld, kunnen de gemeenten een besluit nemen en de energietoeslag gaan betalen. De vertraging komt door een advies van de Raad van State en een paar rechtszaken door studenten. De minister bekijkt en bespreekt het wetsvoorstel nu opnieuw. Daarna gaat de wet naar de Tweede Kamer. Op dit moment kunnen we nog niets zeggen over de energietoeslag 2023. En wanneer we die kunnen betalen. Weten we meer? Dan laten we het weten.