Gemeentehuis hangt de ‘Orange the World’ vlag uit

Bij het gemeentehuis van Hof van Twente hangt van 25 november tot 10 december de speciale ‘Orange the World’ vlag uit. ‘Orange the World’ is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne start ieder jaar op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en eindigt op 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de ‘16 Dagen van Actie’. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. 

Gemeente Hof van Twente steunt deze campagne door de speciale ‘Orange the World’ vlag uit te hangen tijdens deze periode. Jaarlijks wordt een grote groep volwassenen en kinderen slachtoffer van fysiek en/of seksueel geweld. Dit komt ook regelmatig in Hof van Twente voor. Denk hierbij aan geweld dat word gepleegd door iemand uit de huiselijke kring, zoals een (ex-)partner of vrienden. 

Thema: Veilig, overal en altijd

In 2023 is het thema van de Nederlandse campagne: Veilig, overal en altijd. Met dit thema wil ‘Orange the World’ de bewustwording vergroten over het feit dat geweld overal in de samenleving plaatsvindt, en niet alleen achter de voordeur en op straat. 

Veilig Thuis Twente

Heeft u zelf hulp nodig i.v.m. mishandeling in uw eigen omgeving? Neem dan contact op met Veilig Thuis Twente (VTT) door:

  • Een bericht te sturen via de gratis (anonieme) chat aan een medewerker voor advies. Dit kan tussen 9 en 17 uur.
  • Te bellen naar het gratis nummer 0800-2000. Dit nummer is 24/7 beschikbaar. Bij direct gevaar: bel altijd 112!
  • Contact op te nemen met de gemeente, specifiek team Zorg. Dit kan door te bellen naar 0547-858585 tussen 9 en 17 uur.