Nationale Boomfeestdag

Vandaag, op woensdag 15 november, is de Nationale Boomfeestdag in heel Nederland. 26 kinderen uit groep 7 en 8 van de Albatrosschool planten samen met wethouder Harry Scholten veertien Elzen aan de Slagdijk in Goor. Het doel is kinderen meer inzicht, kennis en begrip over het planten van bomen bijbrengen.

Iedere boom een eigen naam

De bomen kregen ook eigen namen, zoals Kiwi, Snappie en Joëll. Joëll is een samenvoeging van de namen van de kinderen die verantwoordelijk waren voor het planten van de bomen: Jelmer, Owen en Sil.

Een waterrijke bodem

De plantlocatie is dichtbij het Vitens waterwingebied, waar elzenbomen gedijen in een waterrijke bodem. Omdat schoon en goed drinkwater van groot belang is, voorziet Vitens de kinderen van een drinkfles en een douchetimer.

‘Opgroeien met Bomen!’

Dit jaar is het thema van de Boomfeestdag: ‘Opgroeien met Bomen!’ Samen met de kinderen uit Hof van Twente staan we stil bij het belang van opgroeien in een omgeving met bomen. Tijdens een speciale les van HofPower leren kinderen hoe ze een bijdrage leveren aan het behoud van bomen, bossen en de natuur.

Bomen zorgen voor een fijne leefomgeving

Meer bomen in onze leefomgeving, zorgen niet alleen voor een fijne woonplek, maar halen ook schadelijke stoffen uit de lucht en zetten die om in zuurstof. Hierdoor ademen we schone lucht in. Ook leven in een boom veel insecten, dieren en vogels. Erg goed voor de biodiversiteit!

Nieuwsbrief Kleur-Rijk-Leven

Wil je meer informatie over groene initiatieven in de Hof? Abonneer je dan op de nieuwsbrief Kleur-Rijk-Leven. De editie van de maand november vind je hier