931 warme truienontwerpen voor de ramen in het gemeentehuis

De afgelopen maand gingen de basisschoolleerlingen in de Hof van Twente op initiatief van HofPower energieverspilling te lijf met de grootste klimaatactie van Nederland: De Warmetruiendag. Negenhonderd eenendertig kleurrijke, creatieve en vrolijke ontwerpen hangen vanaf 15 januari tot en met 17 februari 2024 voor de ramen in de hal van het gemeentehuis.

Eerst een warme trui aan, dan de verwarming

Dit jaar was de 9e editie van de warme truienwedstrijd waaraan voor het eerst ook inwoners mee konden doen. In deze categorie van de Warmetruiendag voor inwoners, heeft Johanna Nijenhuis gewonnen. `Ik heb een groot hart voor natuur en alles wat leeft op aarde, en daarom hoefde ik niet lang na te denken over het ontwerp van deze warme trui.  Zonder bloemen en beestjes zijn we nergens alleen daarom ga ik zuinig om met energie. Het is trouwens al jaren mijn gewoonte om in de winter een warme trui te dragen, ook thuis. Mijn verwarming zet ik op 17 graden en omdat mijn huis ook redelijk goed geïsoleerd is, is dat warm genoeg.’

De warme truienactie van HofPower 

Johanna, die spontaan aanbood om te helpen met het ophangen van de tekeningen in het gemeentehuis, nam haar wedstrijdformulier voor een warme trui mee, tijdens de klimaatmarkt in oktober in het gemeentehuis. `Ik vind dit een superleuke actie van HofPower om kinderen bewust te maken om zuinig om te gaan met energie en onze aarde’ aldus Johanna. De trui met het ontwerp van Johanna wordt ook  in het echt bedrukt. Een vijftal truien is bedoeld als blijk van waardering om weg te geven aan een duurzaam initiatief of idee waar jongeren in de Hof van Twente mee bezig zijn of zich voor inzetten.

Op 2 februari 2024 ontvangen de winnaars een trui voor de hele klas

Op 2 februari a.s. is de landelijke Warme Truiendag! Wethouder Hannie Rohaan reikt dan warme truien uit aan de twee winnaars uit de groepen 3 t/m 6 van de deelnemende basisscholen. HofPower houdt nog even `geheim’ wie de winnaars zijn, dan is de verassing des te groter! Wat we alvast wel willen verklappen is, dat er een winnaar is van de Petrusschool in Hengevelde en een winnaar van IKC Magenta uit Delden. Met de leerkracht van de winnaars is contact opgenomen en de maten van de truien zijn doorgegeven. De winnaar wint namelijk een trui met zijn of haar ontwerp voor de hele klas!

HofPower is een gemeentelijk schoolprogramma over duurzaamheid & techniek. Dit programma wordt aangeboden aan de zeventien basisscholen en twee middelbare scholen in Hof van Twente. Wil je meer informatie? Mail naar info@hofpower.nl