Welzijnsorganisatie Salut zet brievenhulp Jouw Loket in voor isolatie- en bespaaractie

Ontving u vorige week een brief over de isolatie- en bespaaractie? En wilt u wel meedoen maar heeft u hier ondersteuning bij nodig? Welzijnsorganisatie Salut zet de brievenhulp van Jouw loket in om inwoners die mee willen doen aan de isolatie- en bespaaractie en een brief van de gemeente ontvingen te ondersteunen.

Gemeente Hof van Twente warmt op

De gemeente Hof van Twente warmt langzaam op. Ruim 600 inwoners gaven aan mee te willen doen aan de isolatieactie of de bespaaractie. Met behulp van één van de isolatiemaatregelen houden zij de warmte in huis vast. Ook de bespaaractie, waarmee inwoners energiezuinige witgoedapparaten mogen aanschaffen, loopt boven verwachting.

Hulp en advies Brievenhulp 

Wilt u meedoen aan de actie, maar lukt het invullen van het digitale formulier niet? Of lukt het delen van uw persoonlijke gegevens niet om deel te nemen aan de actie? U kunt zich melden bij welzijnsorganisatie Salut aan de Grotestraat 86 7471 BR in Goor. Op woensdagochtend tussen 9.15 en 12.00 uur of donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur zijn er speciale inloopmomenten voor deze actie ingericht. Ook de rest van de dag is er bij Salut een medewerker aanwezig om u te ondersteunen met uw vragen. Hulp en advies van de Brievenhulp is gratis en voor alle inwoners van Hof van Twente.

Veelgestelde vragen over de isolatie- en bespaaractie

Heeft u vragen als: Bij welke winkels kan ik de witgoedapparaten kopen voor de bespaaractie? Of: Welke woningen komen in aanmerking voor de isolatieactie? Of andere vragen over de isolatie- en bespaaractie? U vindt u een overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden op de pagina Isolatie- en bespaaractie.

Over de isolatieactie 

Bent u eigenaar van een grondgebonden koopwoning en heeft u in 2023 een voorschot energietoeslag ontvangen óf heeft uw woning energielabel D of lager? Dan heeft de gemeente Hof van Twente een isolatieactie voor u. Hiermee kunt u de vloer, de bodem, het dak of de ramen in uw huis laten isoleren door gecertificeerde bedrijven. De gemeente organiseert deze actie in samenwerking met Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente.

Over de bespaaractie 

Bewoners van huurwoningen die een voorschot energietoeslag hebben ontvangen, kunnen hun oude witgoedapparaten van minimaal acht jaar oud, zoals koelkasten, vriezers en wasmachines, omruilen voor nieuwe, energiezuinige witgoedapparaten. Dit is mogelijk met de cadeaukaart die u ontvangt van de gemeente. De gemeente organiseert deze actie in samenwerking met het regionaal energieloket.