VluchtelingenWerk leert Arabischsprekende vaders over ouderschap

In opdracht van gemeente Hof van Twente heeft VluchtelingenWerk afgelopen januari en februari met succes de training 'Preventieve Ouderschapsondersteuning' gegeven aan een groep Arabischsprekende vaders.

De training bestond uit vijf bijeenkomsten, waarbij steeds een tolk aanwezig was. De vaders leerden tijdens de bijeenkomsten over onder andere het Nederlandse schoolsysteem, de gezondheidszorg in Nederland, opvoeden in twee culturen en het omgaan met zorgen over kinderen.

Een van de deelnemende vaders liet na afloop weten vooral enthousiast te zijn over de trainer: "Hij was geweldig. Dankzij hem vond ik de cursus erg leerzaam. Zijn manier van lesgeven en zijn taalgebruik in de les waren erg goed."

De deelnemers konden tijdens de bijeenkomsten vragen stellen aan gastsprekers, zoals jeugdwerkers, en zelf ervaringen delen. Eén vader vertelde zich soms machteloos of agressief te voelen. Zijn verhaal zorgde voor een open gesprek en steun van andere vaders.

De vaders vertelden na afloop dat ze van plan waren te experimenteren met wat ze tijdens de bijeenkomsten hebben geleerd. Ook hebben ze telefoonnummers gedeeld om met elkaar in contact te blijven. Op basis van de feedback van de deelnemers denkt VluchtelingenWerk na over een vervolg van de training.

In mei en juni organiseert VluchtelingenWerk opnieuw een training, dit keer gericht op vrouwen.