35 schoolklassen gaan in juni 'de boer op'

Zij proeven, ruiken en beleven tijdens de 'Week van de Gezonde Jeugd’ tussen 10 en 15 juni en daarna in de periode tot 10 juli in Hof van Twente waar hun eten vandaan komt. HofPower organiseert in samenwerking met de boeren en boerinnen, Team Agro NL en gemeente Hof van Twente een ware beleving op de boerderijen en tuinderijen voor ruim 750 kinderen en hun leerkrachten.

Boeren en tuinders openen hun deuren voor schoolklassen

Er gaan groepen naar het biologische varkensbedrijf van Ruben Exterkate in Bentelo, het melkgeitenbedrijf Veelers in Hengevelde en naar de boerderij van de familie Engberts in Markelo. In Delden gaan er maar liefst 12 schoolklassen naar het melkveebedrijf van Berrie Jansen. Ook het tuinbouwproject `Voedsel veur mekaar’ in Bentelo en de Reggetuin in Goor ontvangen schoolklassen in het kader van de week van de gezonde jeugd. Verse groente direct van het land draagt bij aan een gezonde leefstijl.

Op 10 juni vindt de aftrap plaats bij de familie Udink in Markelo. Op dit melkveebedrijf vol innovaties maken de kinderen kennis met de koeien, de melkrobot en is het voor sommige groepen mogelijk om een escapespel te doen.

Waarom boerderijeducatie in Hof van Twente?

Waar komt ons voedsel vandaan? Hoe wordt het gemaakt? Hoe ziet het leven op een boerderij eruit? Deze bezoeken dragen bij aan het ontdekkend leren en beleven over waar ons voedsel vandaan komt. Alle kinderen gaan op voedsel- ontdekkingstocht, zodat zij leren om later zelf gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken. 

‘Weet wat je eet’

De boerderijbezoeken per klas worden afgesloten met een 'proeverij' op de boerderijen. Dit jaar is er gekozen voor een proeverij met producten van landgoed Twickel en Friesland Campina. De belangstelling van de scholen is dit jaar erg groot, daarom wordt de proeverij  aangeboden in de periode tussen 10 juni en 30 juni 2024, aan alle groepen die in deze periode een boerderijbezoek hebben ingepland via HofPower.