Stembureau in gemeentehuis Goor voorzien van stemmal, soundbox en gebarentolk

Samen met ruim 400 miljoen Europeanen mag u stemmen voor het Europees Parlement. In Nederland vinden de verkiezingen plaats op donderdag 6 juni. Op deze dag is het in Hof van Twente voor blinden, slechtzienden, doven, slechthorenden en inwoners met dyslexie mogelijk om te stemmen met de stemmal, soundbox en gebarentolk. Het is de 2e keer dat de mogelijkheid wordt aangeboden in Hof van Twente. Als u gebruik maakt van de stemmal, soundbox of gebarentolk is vervoer naar en van het gemeentehuis gratis.

Stemmen met een stemmal met soundbox 

U kunt de kandidatenlijst beluisteren met de soundbox. De soundbox heeft een hoofdtelefoon, maar u kunt ook uw eigen hoofdtelefoon gebruiken. Plug die in de soundbox of laat dat doen door het stembureaulid. De soundbox leest voor welke partijen en kandidaten op de lijst staan. Met behulp van de stemmal vindt u de juiste partij en de juiste kandidaat. 

U kunt de stemmal met soundbox ook gebruiken als u bijvoorbeeld dyslexie of moeite met lezen heeft.

AutoMaatje biedt vervoer van en naar de stemmal of soundbox

Wilt u gebruik maken van de stemmal of soundbox en heeft u vervoer nodig? Dan kunt u contact opnemen met AutoMaatje. Omdat het voor de gemeente niet uit kan om overal een stemmal neer te zetten, betaalt u op 6 juni geen vervoerskosten om te kunnen stemmen. Normaal is het tarief bij AutoMaatje 35 cent per kilometer. Bij AutoMaatje staan vrijwillige chauffeurs klaar om u - met hun eigen auto - naar de plek van bestemming te brengen. Dit geldt ook voor vervoer naar en van het gemeentehuis, waar de stemmal en soundbox zich bevinden. 

Om gebruik te maken van AutoMaatje in Hof van Twente, belt u uiterlijk drie werkdagen van tevoren naar 06 – 29 18 79 07, dit kan op werkdagen van 09.00 - 12.00 uur. Ook kunt u mailen naar automaatje@salut-welzijn.nl.

ANWB AutoMaatje Hof van Twente is een dienst van welzijnsorganisatie Salut.