Doe mee aan de gedichtenwedstrijd: “Wat dicht jij de natuur toe?”

Wegens succes komt het cultureel dichtevenement: ‘Dichter bij de Natuur’ ook dit jaar terug! Maar dit jaar in een ander jasje. Alle inwoners, jong en oud, in onze gemeente kunnen namelijk dit jaar meedoen aan de gedichtenwedstrijd. Waarbij u kans maakt op een expositieplek in de Reggetuin. En alsof dat nog niet genoeg is, komen de gemaakte dichtwerken van de tien winnaars tot leven in prachtige tekeningen.

Win een expositieplek 

Een groep kunstzinnige tekenaars van het Drawing Centre in Diepenheim vertaalt de mooiste 10 gedichten naar tekeningen. Deze gedichten én tekeningen worden vervolgens tentoongesteld in de Reggetuin tijdens het cultureel event ‘Dichter bij de Natuur’.

Schrijf een gedicht over…

Doe mee aan deze gedichtenwedstrijd en laat u inspireren door de natuur! Schrijf een gedicht over de prachtige omgeving waarin u woont, de natuur die u ziet en over welke woorden de natuur bij u oproept. Deel uw mooiste natuurbeschrijving en win een expositieplek. Iedere inwoner van gemeente Hof van Twente kan meedoen, jong en oud! Dicht in het Nederlands of Twents en lever één gedicht van maximaal 2 A4’tjes in. 

Wilt u meedoen?

Stuur uw natuurgedicht vóór zaterdag 29 juni naar: hofnoggroener@gmail.com. Een professionele jury, bestaande uit lokale dichters en kustenaars, buigt zich over de inzendingen. En houd zondagmiddag 22 september alvast een plekje vrij in uw agenda voor dit event in de Reggetuin. Succes met het schrijven van uw natuurgedicht!

Het cultureel evenement ‘Dichter bij de Natuur’ in het kort

‘Dichter bij de Natuur’ is hét event waar kunst, cultuur en natuur elkaar ontmoeten. Naast de expositie van de 10 winnende natuurgedichten, is er tijdens ‘Dichter bij de Natuur’ natuurlijk nog veel meer te doen. Zo kunt u als inwoner een tekenworkshop volgen, verzorgd door het Drawing Centre in Diepenheim. Ook komen lokale woordkunstenaars dit jaar weer hun gedichten voordragen. 

‘Dichter bij de Natuur’ wordt gezamenlijk georganiseerd door de Bibliotheek Hof van Twente, Het Drawing Centre Diepenheim, De Reggetuin, De Groene Loper en gemeente Hof van Twente. Meer informatie over dit event volgt binnenkort via de website van de Groene Loper.