Kinderen van De Albatrosschool Goor planten bomen op Boomfeestdag

Jaarlijks planten kinderen van verschillende basisscholen in Hof van Twente bomen tijdens de Boomfeestdag op 15 november 2023. Dit jaar gaat wethouder Harry Scholten samen met de kinderen van groep 7 en 8 van de Albatrosschool veertien Elzen planten aan de Slagdijk in Goor. Een leuke activiteit in de buitenlucht waarbij de kinderen leren hoe belangrijk bomen voor ons zijn.

‘Opgroeien met Bomen!’

Het thema voor deze Boomfeestdag is: ‘Opgroeien met Bomen!’ En, wie wil dat niet? Samen met de kinderen wordt stilgestaan bij vragen als: waarom is het belangrijk om op te groeien in een omgeving met bomen? Hoe groot zijn de bomen tegenwoordig die onze (groot-) ouders vroeger planten tijdens een Boomfeestdag? En, wat kan je zelf doen voor de bomen, bossen en natuur in de omgeving? 

Bomen zorgen voor een fijne leefomgeving

Meer bomen en groen toevoegen aan onze leefomgeving, zorgt niet alleen voor een fijne woonplek, maar heeft nog een functie. Bomen halen namelijk schadelijke stoffen uit de lucht en zetten die om in zuurstof. Hierdoor wordt de lucht die wij inademen schoner. Ook leven in een boom veel insecten, dieren en vogels. Daarnaast zorgen bomen tijdens warme zomerdagen voor schaduw en verkoeling.