De Warme Trui Ontwerpwedstrijd 2023

De jaarlijkse ontwerpwedstrijd van HofPower voor een lekkere warme trui is vanaf 1 november weer gestart! Tijdens de Klimaatmarkt op 31 oktober in het gemeentehuis was de aftrap van alweer de zesde editie. Wie maakt dit jaar het mooiste ontwerp voor een warme trui? Doe mee en lever jouw ontwerp vóór 30 november 2023 in bij het gemeentehuis in Goor.

Nieuw: àlle inwoners kunnen een truiontwerp inleveren

Dit jaar is er een nieuw element. Want niet alleen basisschoolleerlingen, maar àlle inwoners uit Hof van Twente kunnen tijdens de maand november meedoen. Het winnende ontwerp van de basisschoolleerlingen wordt afgedrukt op een echte trui, inwoners maken kans op een warme trui uit de collectie van voorgaande edities. Daar word je toch warm van?

Hoe doe ik mee?

Haal tot en met 7 november een ontwerpformulier op bij de receptie van het gemeentehuis of print deze thuis uit. Lever het ingevulde formulier uiterlijk op 30 november 2023 in bij dezelfde receptie in Goor of verstuur je inzending per post. Zorg ervoor dat je duidelijk je voornaam, achternaam en contactgegevens vermeldt. De jurering vindt plaats op donderdag 7 december 2023, daarna ontvangen de winnaars bericht.

Winnende ontwerp

Deelnemende scholen ontvangen de tekenformulieren via HofPower. Onder de inzendingen van de basisschoolleerlingen kiest HofPower twee winnende ontwerpen, een ontwerp uit groep 3/4 en uit groep 5/6. Dit ontwerp wordt afgedrukt op een echte trui. Niet alleen voor de winnende leerling, maar voor de hele klas. De winnaar onder de inwoners ontvangt een warme trui uit de collectie van voorgaande edities. Alle inzendingen worden in januari 2024 opgehangen in de hal van het gemeentehuis van Hof van Twente in Goor.

Waarom is deze actie belangrijk?

Als we de verwarming één graad lager zetten, besparen we al gauw 5% energie. De Warme Truiendag symboliseert deze beweging. Daarom reikt HofPower op 2 februari 2024 tijdens de landelijke Warme Truiendag truien uit en organiseert deze trui-ontwerpwedstrijd.

HofPower

HofPower is een gemeentelijk schoolprogramma over duurzaamheid & techniek. Dit programma wordt aangeboden aan de zeventien basisscholen en twee middelbare scholen in Hof van Twente. Ruim 850 leerlingen uit de groepen 3 tot en met 6 ontvangen een tekenformulier en maken hiermee kans op een warme trui. Daarnaast geeft HofPower in november tien gastlessen over ‘warmte’. Wil je meer informatie? Mail naar info@hofpower.nl.