Goor is sinds deze week weer een nieuwe mozaïekbank in het centrum rijker

In de afgelopen periode hebben ruim 20 vrijwilligers via de Stichting Stadslandbouw Hof van Twente samen gewerkt aan een prachtige, kleurrijke bank. Het ontwerp en de begeleiding van dit project waren in handen van Ina van de Riet van Atelier Gein. Gildebor zorgde op 7 november 2023 voor de uiteindelijke plaatsing.

Inclusieve samenleving en dialoog

Ina van de Riet heeft samen met de vaste groep mozaïekvrijwilligers van de Stichting Stadslandbouw Hof van Twente een ontwerp gemaakt dat symbool staat voor een inclusieve samenleving. "We willen met dit ontwerp uitdragen dat we een samenleving voorstaan waarin mensen dezelfde kansen en mogelijkheden hebben", aldus Ina van de Riet van Atelier Gein. Ze nodigt iedereen uit om op de bank plaats te nemen en respectvol in gesprek te gaan met elkaar. Het bankje dat oorspronkelijk op deze plek stond is hergebruikt, en heeft een nieuwe locatie gevonden vlak voor de wereldwinkel.

Auto Haafkes als mozaïekatelier

Ondernemer Rob Haafkes heeft ook deze keer zijn showroom aan de Kerkstraat beschikbaar gesteld als mozaïekatelier. Daarnaast heeft hij de mozaïek bank vervoerd naar een andere locatie om de bank in te voegen. De samenwerking tussen Stichting Stadslandbouw Hof van Twente en Auto Haafkes heeft ervoor gezorgd dat de nieuwe mozaïekbank een prachtige toevoeging is aan het centrum van Goor.

Nieuw mozaïekproject in Goor: spoortunnel als toegangspoort tot het centrum

Medio november gaat er een groot nieuw mozaïekproject van start in Goor. De spoortunnel aan de Heijinksweg zal de nieuwe aangeklede toegangspoort worden voor fietsers en wandelaars die van en naar het centrum van Goor gaan, maar ook voor hen die het buitengebied willen verkennen. Het ontwerp voor de tunnel is reeds goedgekeurd door Prorail en de gemeente Hof van Twente, en de omwonenden zijn op de hoogte gebracht.

Van links naar rechts: Roel Bergman (Voorzitter van Stichting Stadslandbouw Hof van Twente), Ina van de Riet (Atelier Gein), Jan Overbeek (Stadslandbouw Hof van Twente).