Helikoptertraining Oost-Nederland 12 t/m 14 december

Van dinsdag 12 december t/m donderdag 14 december traint de Defensie Helikopter Commando (DHC) boven Oost-Nederland. De oefening heet 'Joint Falcon', helikopters en grondeenheden maken onderdeel uit van de training.

Laagvliegen

Zo’n 150 militairen van 11 Luchtmobiele Brigade (11LMB), trainen een scenario voor het aanvallen en uitschakelen van gronddoelen onder verhoogde dreiging. De helikopters vliegen dan laag over om gebruik te maken van de dekking van het terrein. Dekking zoeken doen zij op lage hoogte achter obstakels, zoals een rij bomen of een heuvel. Hierdoor kunnen de helikopters ongezien hun missie uitvoeren en buiten het radarbeeld van de tegenstander blijven. Laagvliegen en gebruikmaken van de dekking van het terrein is een manier van zelfbescherming voor helikoptervliegers. 

De training vindt plaats tussen 11:00 en 17:00 uur. Eventuele klachten kunnen worden ingediend bij het ministerie van Defensie. Op luchtmacht.nl/vliegbewegingen, vindt u meer informatie over de vliegbewegingen en oefeningen.