Aanslagen gemeentelijke belastingen 2024

U ontvangt aan het eind van deze maand de aanslagen voor de gemeentelijke belastingen in uw brievenbus of in uw berichtenbox van MijnOverheid. Wij willen u hier graag over informeren.

Let op: Uw bankrekeningnummer is niet volledig zichtbaar

Op het aanslagbiljet van de gemeentelijke belastingen voor 2024 is het laatste cijfer van uw eigen bankrekeningnummer weggevallen. Uw rekeningnummer wordt alleen op het aanslagbiljet vermeld, wanneer u ons heeft gemachtigd om automatisch te incasseren. In onze systemen staat uw rekeningnummer wel goed geregistreerd. U hoeft dit daarom niet aan ons te melden.

Automatische incasso

Onze gemeente heeft ervoor gekozen om vanaf 2024 de automatische incasso in 10 (maandelijkse) termijnen te innen, in plaats van de eerdere 6. Als u nog geen automatische incasso hebt afgegeven en hier gebruik van wilt maken, kunt u dit het gemakkelijkst online regelen.

Digitale belastingbalie 

Via de digitale belastingbalie kunt u veel zaken met betrekking tot uw gemeentelijke belastingen eenvoudig zelf regelen. Dit is op elk gewenst moment van de dag mogelijk, waarbij u alleen de DigiD nodig heeft van degene die de aanslag op naam heeft gehad. Bedrijven kunnen inloggen met eHerkenning.

Op de digitale belastingbalie kunt u: 

  • uw taxatieverslag raadplegen 
  • uw aanslagen inzien
  • bezwaar maken 
  • uw financieel overzicht bekijken, zoals openstaande bedragen
  • uw machtiging voor automatische incasso regelen 
  • uw afvalledigingen raadplegen 

Berichtenbox van MijnOverheid

Door gebruik te maken van de berichtenbox van MijnOverheid kunt u diverse overheidsdocumenten digitaal ontvangen, waaronder de gemeentelijke belastingen. Controleer of uw opgegeven e-mailadres bij MijnOverheid correct is, zodat u automatisch bericht ontvangt wanneer er post voor u is.

Vragen of informatie over aanslagbiljet

Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact op met de gemeente Hof van Twente via telefoonnummer 0547-858585 en vraag naar cluster Belastingen. Of vind uw vraag terug in onze Veelgestelde vragen belastingen.

Kwijtschelding aanvragen 

Huishoudens met een laag inkomen kunnen kwijtschelding aanvragen voor de gemeentelijke belastingen. Wilt u zelf nakijken of u mogelijk in aanmerking komt voor kwijtschelding? Doe dan onze zelftest. Door het doorlopen van een keuzemenu krijgt u een goede indicatie of het aanvragen van kwijtschelding zinvol is. 

WOZ-waarde op uw aanslag gemeentelijke belastingen 2024

De WOZ-waarde is gebaseerd op de vrije verkoopwaarde van uw huis, waarbij vergelijkingen worden gemaakt met verkochte woningen rond 1 januari 2023. Wij houden rekening met verschillen zoals de grootte van de woning of het perceel, bijgebouwen en de staat van de woning. Door de stijging van de huizenprijzen neemt de WOZ-waarde van woningen ook toe.

Van sommige woningen is de WOZ-waarde nog niet bekend 

Als de WOZ-waarde en de OZB niet op uw aanslag staan vermeld vanwege een nog niet afgeronde WOZ-taxatie, ontvangt u een aparte belastingaanslag zodra de WOZ-waarde bekend is.

Vragen over de WOZ-waarde

Heeft u vragen over de WOZ-waarde of de taxatie, raadpleeg dan het taxatieverslag van uw woning op de digitale belastingbalie, of neem telefonisch contact met ons op voor uitleg via telefoonnummer 0547-858585. 

Niet eens met de WOZ-waarde? 

Als u twijfels heeft over de WOZ-waarde, neem dan eerst telefonisch contact met ons op. Bent u het na ons gesprek nog steeds niet eens met de WOZ-waarde, dan kunt u zelf bezwaar maken via onze digitale belastingbalie. Let op: het inschakelen van bedrijven om gratis bezwaar te maken kan de gemeenschap veel geld kosten. Deze bedrijven doen dit vaak om zelf winst te maken. Uiteindelijk betalen we hier allemaal voor.

Deze video opent in een nieuw tabblad.

Bezwaar maken binnen 6 weken

Als u denkt dat het aanslagbiljet niet klopt, kunt u binnen zes weken na verzending bezwaar maken. Dit regelt u het beste online via de digitale belastingbalie. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met de gemeente Hof van Twente via telefoonnummer 0547-858585 en vragen naar Belastingen.