Verminder zwerfafval

Wilt u minder zwerfafval in uw buurt? Uw woonomgeving schoon en leefbaar houden?

De Landelijke Opschoondag in maart en de Keep it clean day in september zijn geschikte dagen om hier samen aandacht aan te schenken. 

Op deze dagen is het mogelijk om zwerfafval te verzamelen met de hele straat, buurt, een deel van het buitengebied of alleen! Waar u ook voor kiest: het mag allemaal! Alle beetjes helpen.

Organiseer zelf een opruimactie!

U kunt zelfstandig aan de slag, of een kleinschalige opruimactie organiseren. Leuk als activiteit voor kinderen uit de buurt, of als onderdeel van een straatfeest! Bij de gemeente kunt u een opruimpakket aanvragen. Klik hier om u aan te melden voor een opruimpakket.

Benieuwd waar in uw buurt een opschoonactie is? Kijk hiervoor en voor meer informatie op de www.supportervanschoon.nl

Zwerfafvalaanhanger

De zwerfafvalaanhanger is een initiatief van Twente Milieu voor buurtbewoners, scholen en verenigingen, die zich inzetten voor een schone buurt. In de aanhanger zitten alle benodigde materialen voor een opruimactie van zwerfafval in uw buurt, zoals bezems, vuilniszakken, hesjes en handschoenen. Voor  inwoners van de Gemeente Hof van Twente die een schoonmaakactie gaan organiseren is de aanhanger gratis te bestellen. Klik op link voor meer informatie: https://www.twentemilieu.nl/afval/zwerfafvalaanhanger.

Zwerfafval aanhanger