WOZ Inlichtingen formulier

Burgers die een woning hebben aangekocht in de gemeente ontvangen een inlichtingenformulier. Het kan zijn dat u bij het openen van de brief al enkele vragen heeft. Hieronder volgen de meest voorkomende vragen en antwoorden. Zit u toch nog met vragen? Neem dan contact met ons op. Dit kan via info@hofvantwente.nl of via ons telefoonnummer: 0547 858 585

Ik ben of ga met vakantie, mag ik mijn formulier ook later opsturen?

Veel inwoners gaan op vakantie. U mag het formulier daarom ook later opsturen. Let wel op dat u het formulier binnen 4 tot 6 weken na ontvangst invult en  opstuurt.
 

Ben ik verplicht dit formulier in te vullen?

U bent als koper verplicht deze informatie aan ons te verstrekken. U kunt dit nalezen in artikel 47 van de Algemene wet inzake rijksbelastingen. Deze vindt u hier.

Daarnaast eist de Waarderingskamer van ons dat wij deze gegevens bij eigenaren opvragen. De Waarderingskamer controleert en beoordeelt gemeenten op de uitvoering van de WOZ.
 

Wat zijn de gevolgen als ik het formulier niet terugstuur?

Actuele gegevens helpen ons om de WOZ-waarde op basis van de juiste gegevens vast te stellen. Wanneer u deze informatie niet met ons deelt, bestaat de kans dat u in de toekomst bezwaar moet maken. Dit kan gebeuren wanneer door ontbrekende of onjuiste informatie de waarde van een woning te hoog of te laag wordt vastgesteld.

Ik weet niet alles meer en kan hierdoor het formulier niet volledig invullen. Wat kan ik doen?

Dat is geen probleem. Vul in wat u wel weet. Weet u iets niet? Vermeld dit dan bij de vraag. Op het formulier vindt u ook een ruimte voor opmerkingen. Ook hier mag u vermelden dat u op bepaalde vragen het antwoord niet weet.


Ik bezit een garagebox en geen woning, moet ik alsnog het hele formulier invullen?

Nee. U hoeft dan alleen de eerste pagina van het formulier in te vullen.


Wat zijn roerende zaken?

Roerende zaken zijn zaken die in de koopsom zitten van uw gekochte woning.  Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld: vloerbedekking, gordijnen of meubels.