Veiligheid en openbare orde

Voor een prettig leefomgeving is een veilige woon- en leefomgeving van belang. Samen met de politie en met andere maatschappelijke partners werkt gemeente Hof van Twente aan een veilig Hof van Twente. De zorg voor openbare orde en veiligheid is één van de meest kenmerkende taken van de overheid.

In 2017 zijn belangrijke speerpunten: aanpak woninginbraken, aanpak jeugdoverlast, aanpak huiselijk geweld en de aanpak van fietsdiefstal.

Hoe kunt u bijdragen aan een veilige (woon)omgeving?

  1. Burgernet
    U kunt helpen aan een veilige omgeving door bijvoorbeeld deelnemers te worden van Burgernet. Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken zoals diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving of vermiste personen. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen van de politie een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Deelnemers met informatie kunnen vervolgens rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011. De informatie wordt direct doorgegeven aan politie in de buurt.

  2. Illegale hennepteelt
    Hennepteelt is illegaal en strafbaar en daarnaast ook nog gevaarlijk. Illegale hennepteelt gebeurt overal, misschien ook bij u in de buurt. De illegale hennepteelt brengt risico’s met zich mee en kan een aanslag zijn op uw eigen omgeving. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Meld het dan.

Risico’s en noodsituaties

Hoe kunt u zich het beste voorbereiden op noodsituaties? Wat moet u dan wanneer de sirene gaat? Op deze en andere vragen kunt u terecht op www.vrtwente.nl. Veiligheidsregio Twente, een regionaal samenwerkingsverband van politie, brandweer, Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) en de veertien Twentse gemeenten, helpen om u voor te bereiden op noodsituaties die in Twente kunnen plaatsvinden.

Veiligheidsbeleid

Overige informatie