Illegale hennepteelt

Hennepteelt is illegaal en strafbaar en daarnaast ook nog gevaarlijk. Illegale hennepteelt gebeurt overal, misschien ook bij u in de buurt. De illegale hennepteelt brengt risico’s met zich mee en kan een aanslag zijn op uw eigen omgeving. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Risico’s

De risico’s van illegale hennepteelt zijn groot, de kans op brand, wateroverlast, kortsluiting of ontploffing zijn altijd aanwezig. Daarnaast kan het gebruik van giftige groei- en bestrijdingsmiddelen leiden tot gezondheidsklachten. Achter de hennepteelt gaat zware georganiseerde misdaad schuil, om concurrenten uit de buurt te houden plaatsen zij ook nog vaak boobytraps om iedereen op afstand te houden. Dit is dus een directe bedreiging voor de veiligheid en leefbaarheid van uw woonomgeving.

Signalering

Maar hoe herkent u nu een hennepkwekerij? De volgende signalen kunnen tekenen zijn van een dergelijke kwekerij. Stankoverlast door een vreemde lucht, geluidsoverlast van afzuigsystemen, kunstlicht, bouw- en sjouwactiviteiten op rare tijdstippen, condensvorming op ramen, afgeplakte ramen, bewoners die zelden thuis zijn en bij sneeuw een sneeuwvrij dak. Ook u kunt een bijdrage leveren in de aanpak van illegale hennepteelt. Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u.

Verhuurt u veilig!

Verhuurt u uw huis of een deel van uw huis? Weest u dan ook bewust van de risico’s die u loopt. Ondanks dat u geen weet heeft van hennepteelt in de woning, u kunt wel aansprakelijk worden gesteld. Zet in het huurcontract dat u regelmatig de woning mag controleren en zet de elektriciteitsaansluiting over op naam van de huurder. Zie voor meer tips www.verhuurveilig.nl.