U vraagt een Alcoholwetvergunning aan als u nieuwe activiteiten start, maar ook als er bepaalde wijzigingen doorgevoerd worden. Bijvoorbeeld bij bouwtechnische wijzigingen, verandering van ondernemingsvorm, als u een lokaliteit of terras wilt toevoegen of als er andere leidinggevenden zijn. Een Alcoholwetvergunning is persoonsgebonden. U kunt deze vergunning dus niet doorgeven aan anderen. De behandeling van een vergunningaanvraag duurt 8 weken. Deze termijn kan met maximaal 6 weken worden verlengd. De behandeling van een paracommerciële vergunning duurt maximaal 26 weken, omdat deze wordt voorbereid met de Uniforme openbare voorbereidingsprocedure.
De Alcoholwetvergunning is bestemd voor:
Het pand waarin u de horeca-inrichting of slijterij vestigt, moet voldoen aan het Bouwbesluit. Voordat een vergunning verleend wordt, controleert de gemeente of uw inrichting en de op de aanvraag vermelde personen aan alle in de Alcoholwet gestelde voorwaarden voldoen. Ook vindt controle plaats in het kader van de Wet Bibob. U komt in aanmerking voor een vergunning als u voldoet aan de volgende punten:
In behandeling nemen van een aanvraag tot het verlenen van een vergunning van de Alcoholwet | € 560,06 |
In behandeling nemen van een aanvraag voor het wijzigen van een Alcoholwetvergunning € 113,10
Het is wenselijk om een afspraak te maken voor een intakegesprek voor een nieuwe aanvraag voor een Alcoholwetvergunning. Deze kan schriftelijk worden aangevraagd door middel van een volledig ingevuld aanvraagformulier met bijlagen. Het ingevulde aanvraagformulier met bijlagen kunt u per post versturen naar: gemeente Hof van Twente – Postbus 54 – 7470 AB Goor of digitaal naar info@hofvantwente.nl
Soms heeft u ook andere vergunningen nodig als u een Alcoholwetvergunning aanvraagt, bijvoorbeeld een melding in het kader van het Activiteitenbesluit, een Omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen, slopen, milieu, brandveilig gebruik en strijdig gebruik van het bestemmingsplan. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving.