Kleur-rijk-leven

Alles weten over Kleurrijk Leven (biodiversiteit )? Dat kan. Hier vindt u het programma, de nieuwsbrieven Kleurrijk Leven en het projectenboekje op het gebied van biodiversiteit in 2022. 

Nieuwsbrief maart 2024

In deze editie is er aandacht voor nestkastjes in nieuwbouw, cursus moestuin en conservering, earth hour en de Twentse Waterweken. 

Nieuwsbrief november 2023

In deze nieuwsbrief leest u een terugblik op de Maand van het Groen Doen, de boomfeestdag, acties en tips van een inwoner.

Nieuwsbrief juli 2023

In deze editie aandacht voor de 'Hof nog Groener' september-maand, het effect van groene schoolpleinen op kinderen en de zoektocht naar de gierzwaluw.

Nieuwsbrief maart 2023

In de nieuwsbrief Kleurrijk Leven van maart leest u meer over het afkoppelen van regenwater, een moestuincursus, subsidies en meer.

Nieuwsbrief november 2022

In de nieuwsbrief Kleurrijk Leven van november leest u hoe de gemeente biodiversiteit een rol geeft bij projecten, over de Boomfeestdag, Meerbomen.nu en streekeigen landschapsbeheer in Elsenerbroek en nog veel meer. Ook kunt u het filmpje van ‘Stoepgroen, samen doen’ bekijken. 

Nieuwsbrief maart 2022

In deze nieuwsbrief leest u over biodiversiteit langs bermen en in sloten, over lokaal voedsel en u kunt een podcast beluisteren.

Nieuwsbrief december 2021

Heeft u de nieuwsbrief Kleurrijk Leven al gezien? In deze nieuwsbrief leest u dat voor elke inwoner van Hof van Twente een boom wordt geplant. Ook nieuws over meer biodiversiteit in Bentelo, groene schoolpleinen en nog veel meer. U leest het hier: 

Gemeente Hof van Twente werkt hard aan het verbeteren van de biodiversiteit

De verschillende soorten planten en dieren op aarde houden de natuur in balans. Samen vormen ze een levende en productieve natuur. Dit noemen we biodiversiteit. Bio betekent leven en diversiteit betekent afwisseling of verschil. Biodiversiteit is een parapluterm voor alle verschillende soorten die we op aarde hebben. Variatie is belangrijk voor het evenwicht in de natuur. 
De wereld kan niet zonder biodiversiteit. Soorten en ecosystemen zorgen voor de productie van zuurstof, afbraak van dode dieren en planten, bestuiving van planten, waterzuivering en het beheersen van plagen. Biodiversiteit betekent voor de mens voedsel, bouwmateriaal, brandstof (hout) en grondstoffen voor kleding (zoals katoen) en medicijnen. 

In het projectenboekje van Kleur-rijk-leven leest u meer over de projecten van 2022 in Hof van Twente die de biodiversiteit verbeteren. De gemeente blijft zich ook de komende jaren inzetten voor een betere biodiversiteit. Meer informatie over biodiversiteit leest u op www.rijksoverheid.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief 'Kleur-rijk-leven'

Persoonlijke gegevens
Aanmelding

Velden met een * zijn verplicht